onsdag, november 18, 2009

Alla åldrar tillsammans

Vi har haft en härlig helg tillsammans med ett gäng underbara människor, gamla och nya Kings Kidsare. Undervisningen denna helg har handlat om “Alla åldrar tillsammans” och “Familjen i tjänst”.  Hur ser det ut i församlingarna idag? Träffas vi mellan generationerna och om,när och hur gör vi det?

Det är så spännande att höra hur man gör i olika församlingar. Vi pratade om att man måste vara kreativ i sitt tänkande och inte bara tänka gudstjänster som det enda forum för att komma samman alla åldrar.

Vi tog också tid under helgen för att planera en “Alla åldrars dag” som kommer äga rum i Halmstad den 24 april. Vi kommer ha en hel helg där tillsammans i en av våra medarbetares församling, Johanneskyrkan Kornhill, www.kornhill.se

Hon tog en stund och presenterade sin församlig. Verkar vara en oerhört spännande församling med massor på gång. Jag ser verkligen fram emot den helgen. Det var en mycket speciell stund när vi sedan tog tid och frågade Gud vad han ville med den här dagen. Redan första helgen på denna ledarskola, som var i september hade de börjat grov planera dagen och även då bett och frågat Gud. Marco och jag var ju inte med den första helgen. De hade fått upp massor och hade en jätte lång lista med ord och tilltal. Det hade sett lite rörigt ut och man kunde inte riktigt se den röda tråden. Platsen var ju inte klar heller den helgen.

Innan vi kom på fredagen hade de haft en ledarsamling och prata runt lite om hur man kunde göra denna dagen. Men vi bad. Gud talade till mej några specifika ord. Och jag fick även en vision över hur upplägget kunde se ut och så. Var lite osäker på om det sista var bara mitt huvud som spann på med idéer. Efter en stund delade vi vad vi fått. Och när jag delade mitt så bara tittade Ingela på mej och sa sedan, du var väl inte med på vår ledarsamling i fredag? Nej. Det jag fått var nästan precis vad de hade upplevt också att vi skulle göra. Sånt är coolt! Sedan var det fler som delade saker som låg helt i linje med varandra. Plötsligt var den jätte långa listan med ord från förra helgen inte så förvirrande. Det mesta passade in riktigt bra.

Nu kanske ni undrar vad vi fick fram? Men jag har faktiskt inte tänkt dela det just nu. Istället bjuder jag in dej och din familj (med familj menas även en syster eller bror, ett barnbarn, en systerdotter etc..) Tänk inte bara kärnfamilj, till den här dagen i Halmstad. Det kommer bli super! Våren –08 hade vi en “Alla åldrars dag” i Mellringekyrkan i Örebro. Det var riktigt kul.

Det här var en av höjdpunkterna från helgen.

Barnen har haft sin egen myshelg med mormor i Sestorp. Mormor var nog ganska trött, men barnen var nöjda och glada efter skogsvandringar och myskvällar.

Vi är väldigt glad för vår bil som vi köpte förra helgen. Det underlättar livet verkligen. Första dagarna kändes det nästan overkligt att ta bilen hit och dit. Vilken frihet, vilket privilegium.

Nästa helg bär det av till Ödeshög igen, men då ska vi dit hela familjen. På söndag ska vi delta i gudstjänsten i Baptistförsamlingen och dela med oss från vår resa. Det ska bli jättekul och känns som ett privilegium att ha fått denna inbjudan. Så välkommen till Baptistkyrkan på söndag kl. 10.00, då ses vi där!

Inga kommentarer :