måndag, mars 08, 2010

En helg full av inspiration

Så var vi hemma efter en helg på Bunngården utanför Gränna. Det var tredje och sista helgen på Kings Kids ledarskola. Det är faktiskt en helg till, men den kommer vara i Borås och det blir en praktisk helg då alla ska vara med och ordna en “Alla åldrars dag” i Borås. Jag skrev om den i höstas, då var det först tänkt att vara i Halmstad, men nu blir det alltså Borås.

Passar på att bjuda in till den. Lördagen den 24 april i Borås. Det kommer bli en kanon dag. Vi börjar med aktiviteter på stora torget kl. 12, detta tillsammans med en familjedag som kommunen håller. Senare på eftermiddagen kommer vi ha ett “Alla åldrars möte” och cellebration party i en av kyrkorna i Borås. Vi är där hela helgen det här ser vi fram emot! Och alla som vill är välkomna!

Så nu har Marco fått sitt diplom och är officiell King Kingsledare :). I sommar blir det mer praktik då vi planerar att vara med som ledare på ett av sommarteamen. Jag kommer berätta mer om det på bloggen när det kommer närmare, men jag nämner det redan nu så du får chans att fundera på om det är något för dej, dina barn eller kanske för hela familjen. Jag kan bara säga att det var något av det bästa vi gjort när vi var med på Kings Kids teamet i Skåne –06. Här kan du läsa mer och även anmäla dej http://www.kingskids.se/team.asp, vi kommer vara med på Härnösands teamet.

P.g.a. vissa omständigheter hade jag svårt att finna inspirationen och glädjen i att åka iväg den här helgen. Men jag kan ju utan tvekan säga att jag/vi kommit tillbaka stärkta och med ny lust. Det går inte att komma ifrån att det är något mycket speciellt att vara tillsammans en hel helg med människor som brinner för samma saker och söker Gud tillsammans. Det kvittar nästan hur nere i skosulorna man är, så blir man lyft, det går inte att stå emot. Guds kraft står man inte emot. Och hemligheten eller nyckeln är att du lyfter ditt huvud från navelskåderiets blickfokus och vips så “smälter alla ting runt omkring bort som snö”. Det handlar om att stå till Guds förfogande trots mina omständigheter, Gud stoppas inte av omständigheter. Det är inte lätt när omständigheterna pockar på med kraft, det är inte lätt. Men det går. Inte genom min styrka eller kraft men genom Hans Helige Ande. Det är det som är tro som bär, hopp som får en att ta ett litet steg i taget, fast att det ser nattsvart ut och man inte ens ser ljuset i tunneln.

Jag är evigt tacksam för våra King Kids vänner. Det är en hög med människor från alla olika sammanhang, olika bakgrund, unika personligheter, olika åldrar med med ett gemensamt, ett brinnande hjärta för barn och deras (andliga)kapacitet. Det är sprudlande liv och glädje, fullt av uppmuntran och utrustning. Många gånger kan man, märkligt nog,känna sig så ensam i sitt sammanhang där man verkar och det kan vara nog så tufft att stå där med drömmar och visioner och en massa redskap i boden och man har människor runt omkring men ingen som kopplar med dej. Då är det så skönt att få träffas och koppla med de här vännerna, bli full av uppmuntran och kraft att ta med tillbaka till sitt sammanhang.

Marco och jag hade förmånen att få en “vuxenhelg” denna helgen. Barnen har varit hos mormor i Sestorp. Det har varit väldigt positivt för alla parter. Vi har kunnat slappna av på ett annat sätt och även kunnat delta fullt ut hela helgen utan avbrott och barnen har haft det kanon bra hos mormor och mormor har haft det kul med barnen. Det är väl det man kallar en “win-win situation” :). Det känns så tryggt och skönt att utan problem kunna lämna av barnen och veta att de kommer ha det jättebra och knappt hinna sakna oss för att de har så kul.

Jag vill bara säga att om du finns där ute (i vår närhet) som brinner för att nå familjer, att nå barnen, att arbeta med alla åldrar tillsammans, att förstå mer av barns andliga kapacitet, att vilja göra något i våra närområden där vi bor och lever så hör av dej till oss. Eller du kanske inte ritigt brinner ännu, men har den där lilla pirrande känslan av att Gud drar i dej,låt oss träffas. Vi skulle så gärna vilja koppla ihop med några fler för att börja träffas och be tillsammans och söka Gud för vår stads familjer och barn. Vi vill se ett utåtriktat arbete ta form här i Norrköping. Vi tror att det ligger på Guds hjärta. Är du med?

Inga kommentarer :