onsdag, juni 03, 2009

En natt på bussen

Framme i Camaná. Vi åkte från Lima igår kväll kl.21.45 och vi kom fram imorse vid 9-tiden. Bussen var helt ok, bekväm. Sätet gick att fälla bak rejält och det fanns ett stöd för benen för att göra det bekvämare. Det enda var att chauffören körde som en galning vilket inte är ovanligt alls här i Peru. Så i varje kurva flög jag upp från min lätta sömn och trodde att vi skulle välta. Det var ganska skräckinjagande faktiskt. Så det blev ingen sammanhållen sömn precis, och det var jag inte ensam om.

Camaná är en liten stad som ligger ca 3 timmar från Arequipa. Arequipa är en känd stad i Peru och alla säger att det är jätte fint där. Men vi fick alltså kliva av bussen tidigare och det andra teamet fortsatte till Arequipa och de kommer spendera sin vecka där.

Bussen släppte av oss på en gata mitt i stan, det var ingen hållplats precis. Och där stod vi på trottoaren och igen kom och hämtade oss. Vi fick vänta minst 45 min på att bli upphämtade.  Det visade sig att pastorn är på resa och kommer tillbaka imorgon och församlings medlemmarna kunde inte tro på att vi skulle komma förens de såg det…

Så det fanns inget förberett när vi kom till kyrkan. Vi satt och väntade ytterligare en timma på att få veta vad som skulle hända. Vi började bli ganska hungriga också. Vi fick en lite macka på bussen på kvällen bara. Så vid 11.30- tiden hade de gjort frukost åt oss. Frallor med fetaost och ”drickgröt” (avena), det är lös havregrynsgröt som serveras i mugg så man dricker den, med massor av socker. Det är väldigt vanlig frukost här och det fick vi hela förra veckan också.

Ikväll har de bönemöte som vi ska delta i med kort predikan. Sedan vet vi inte mer, förens pastorn kommer imorgon, vad vi ska jobba med resten av veckan.

1 kommentar :

Anonym sa...

Hej!

Hoppas att ni får en bra vecka! Just så som du beskrev var det när vi kom till Atlanta; ingen som kom och hämtade oss men det blev ju ändå bra tillslut!

Jättespännade att läsa om er satsning i Lima och om allt Gud gör genom er!

Jag och Alexander var och tittade till lägenheten förra vecka; allt såg jättefint och välrdnat ut, perfekt ordning. Vi åker dit alldeles snart igen.

Krama barnen fårn oss och sköt om er!

Kram Rebecca