måndag, juni 01, 2009

En vecka i Lima

Första veckan av missionsresan avslutad. Vi har bott i en kyrka i Lima denna vecka. Vi har samarbetat med pastorn och några av ungdomarna i kyrkan. Varje dag har vi gjort 2 “gatusatsningar”. Vilket innebär att vi gått till en marknad eller ett gathörn där vi gjort flera draman, danser och vittnesbörd. Mycket folk har samlats varje gång och tittat och lyssnat på vad vi har att säga. Efteråt går vi och pratar med människorna som lyssnat. Väldigt många, för att inte säga de flesta är väldigt positiva och flera har blivit djupt berörda. En handfull har tagit emot Kristus denna vecka, varav en man kom till alla möten vi hade i kyrkan och hans liv var verkligen förvandlat. Wow, det så uppmuntrande.

Damer i kyrkan har lagat mat åt oss, och vi har ätit mycket gott. Vi har sovit i 3 olika söndagsskolrum. Tjejer i ett, killar i ett och familjen Paz i ett rum. Det har varit mycket kallt för oss denna vecka. Vi kom ju från Iquitos där det var runt 35 grader när vi åkte och här i Lima är det runt15 grader på dagrarna och det sjunker mer på natten. Så vi har en skillnad på ca 20 grader och det känns! Hu vad vi har frusit.

Husen här är inte isolerade alls och fönstren har stora glapp, golven är cement. Och bara iskallt vatten. Iskall dusch på morgonen när du redan fryser….. det går inte att förklara.

Vi har delat vår klass i två team, vi är 12 st + barnen i vårt team. Varje måndag kväll eller ibland tisdag, reser vi tillsamman till nästa stad. Om några timmar åker vi till Arequipa, det är en resa på 12 timmar med buss, så vi kommer resa hela natten och komma fram på morgonen. Där delar vi upp och och åker till olika platser.

Vår kamera har pajat, men vi har fått foton från våra teamvänner.

IMG_6805 IMG_6787

Vår resa började med inställt flyg. Det blev ett antal timmar på flygplatsen.

IMG_6835

Framme i Lima, vi tar avsked av det andra teamet på flygplatsen.

IMG_6837 

Tjejernas sovrum, vårt rum såg likadant ut.

 

IMG_6849

På väg till en gata där vi skulle presentera vårt program.

Mer bilder kommer.

Inga kommentarer :