tisdag, maj 26, 2009

Rykande färskt

Sitter just nu på flygplatsen i Iquitos. Vi skulle flyga till Lima hela teamet, imorse kl. 10.00, men när vi kom till flygplatsen på morgonen kl. 8.00, så fick vi veta att flyget var inställt. Vi var alla så laddade…
det är bara att bita ihop. Nu står teamet i kön för incheckningen i alla fall. 18.30 ikväll går flyget.

Det har varit en turbulent vecka. Vi stod inför en hel del svårigheter som familj. Vi har bett om extra förbön. Och med början i söndags så kom ett genombrott. Gud talade in i våra liv och tog oss igenom. Det är så jobbigt när man står mitt uppe i svårigheterna. Allt ställs på sin spets. Men vi upplevde så hur bönen bar oss och bröt igenom andliga barriärer.

Tack alla ni som bett för oss och tack för alla mail. Vi blir så uppmuntrade varje gång det dimper ner mail från er våra vänner i Sverige. Det är så skönt att veta att ni tänker på oss.

Men nu är vi på väg, i alla fall har vi kommit till flygplatsen :), det känns så spännande att gå in i nästa fas av skolan. Det kommer bli annorlunda. Vi har förstått att vi kommer jobba ganska hårt och ibland ha fullt upp. Men det blir ju på ett helt annat sätt än att sitta på lektioner och ha ett schema i den meningen. Vi har fått veta att YWAM (Ungdom med Uppgift) också stavas F-L-E-X-I-B-I-L-I-T-E-T

Det gäller att vara förberedd på det mesta alltså.

Varje tisdag är resdagar. Då åker vi till ett nytt ställe, så om en vecka ska vi åka till ett samhälle som ligger utanför Areqipa i Peru, därefter åker vi till Chile, tror jag. Vi har inte fått veta alla detaljer och som sagt inget är hugget i sten, saker kan hända.

2 kommentarer :

Anonym sa...

Ja, jag vet av erfarenhet att flyg kan ställas in och att det också kan bli en del ändrade planer då man reser med UMU. Det är ju bra att ni är förberedda på det.

Vi ber och hoppas ändå att ni ska vara bevarade på alla resor och att det ska kännas tryggt och spännande på samma gång, för er och barnen.

Vi ber också att ni ska få vara till rik välsignelse för dem ni möter!

Sköt om er! Vi hörs!

Kramar från Rebecca emd familj

Anonym sa...

Hejsan Anna med familj!
Flexibilitet gäller det att lära sig att tycka om, annars är det svårt att vara missionär. Vi var på en outreachresa i Ukraina förra året med OM och vi hade fjorton punkter för veckan på saker som vi skulle göra/åka till. Av dessa 14 saker gjorde vi två. Allt annat blev helt förändrat :) så jag vet vad du menar! Men visst är det spännande! Tror också att du inte har så svårt att bli vän med flexibiliteten, trots att jag förstår att det kan ge upphov till frustration. Man får se det som om att Gud arbetar med en, med de där Andens frukter, typ kärlek, glädje, tålamod och självbehärskning...
Allt gott till er vänner! Kram Ellen