söndag, maj 17, 2009

Morsdag

Jag glömde skriva om morsdag , som firades i Latin Amerika och USA förra söndagen. Morsdag är betydligt större här än i Sverige. I Leonardos och Gabriels skola firade de på fredagen. De hade under veckan samlat in olika saker från barnen. Leonardo och Gabriel blev ombedda att ta med kex, mjölk och tonfisk. Varje klass fyllde en stor balja med olika matvaror och så satte de cellofan om så det blev fint. Detta hade sedan utlottning på, på fredagen. En mamma i varje klass vann en balja. Barnen hade gjort fina saker till sina mammor och varje klass presenterade en sång till mammorna. Det var jätte fint.

IMG_6703 IMG_6705

Alla mammor var speciellt inbjudna till den stora morgonsamlingen kl. 8.00. Men innan alla var på plats och programmet började så var kl. närmare 9.00, “latinsk tid”.

IMG_6708  IMG_6707

Framme vid scenen ser ni några av baljorna som senare lottade ut.

IMG_6715 Alicias 5-årsgrupp var framme och sjöng en sång.

 

IMG_6720

Leonardo och Gabriels klass sjöng en sång om regnbågens färger.

IMG_6723

 

IMG_6724

 

På söndagen var vi i kyrkan och där uppmärksammade de morsdag genom att alla mammor fick ett fint hjärta med en bibelvers och sedan de för alla mammorna.

När vi kom till baka till basen så överraskade Marco mig med jätte fina blommor.

Vår latinamerikanska vänner blev så rörda, de tyckte det var så gulligt, senare på eftermiddagen bjöd de med mig till stan och vi hade en tjejeftermiddag, Alicia fick också följa med. Vi åt glass och gick runt på marknaden där de säljer handgjorda suvenirer. Och så köpte de varsin suvenir till mej. Jag blev så ompysslad som aldrig förr. Jag hade en toppen dag.

IMG_6739  IMG_6741

 

IMG_6746

IMG_6756  IMG_6749

Inga kommentarer :