tisdag, maj 19, 2009

Club de Jesus – Jesus klubben

I går eftermiddag följde vi med ledarna i kyrkan vi går till, till deras eftermiddagssöndagsskola i ett fattigt område där en av ledarna bor. De kallar det för Jesus klubben. Hon öppnar upp sitt hem och bjuder in barnen i området varje söndagseftermiddag. På fredagar bjuder hon in föräldrarna till barnen och de har en lite gudstjänst tillsammans. Det var verkligen jätte kul att få vara med och se det arbete de gör.

De är runt 50 barn som brukar komma varje gång. Jag tog med en kartong med leksaker och en massa klistermärken och en del färgpennor som de behöver till barnen.

Jag var så otroligt fascinerad över den överlåtenhet och energi de har för de här barnen. Det är samma personer som har 2 timmars söndagsskola i kyrkan varje söndagsförmiddag som sedan på eftermiddagen åker hit och har söndagsskola och betjänar de fattiga barnen i det här området. Och det är en bra bit från kyrkan, på andra sidan stan, som de måste åka. De började kl. 16. 00 och vi åkte därifrån strax eter 19 på kvällen.

IMG_5903  IMG_5906

Här i kvinnans sovrum trängs alla för att byta om och sminka sig. Under tiden sitter barnen och väntar. De har spelat in en egen CD-skiva med jätte bra barnsånger som de sjunger och dansar till varje gång. Efter ett tag började barnen dansa och sjunga i väntan på clownerna.

IMG_5915  IMG_5917

 

IMG_5923 IMG_5925 IMG_5926

Små clowner…en del visste inte säker vad den där röda saken var till för :)

IMG_5922  IMG_5929

När clownerna kom ut blev det fullt ös, sång och dans och även break dans. Vem kan göra som super breakar clownen?

IMG_5931  IMG_5935

Flera av barnen var jätte duktiga, alla som kom fram fick klistermärken till priser.

IMG_5937  IMG_5940

Sedan var det dax för undervisning. Idag berättade de om hur Gud skapade Adam och Eva. Sedan fick alla barn som var sjuka förbön. Många hade hosta och förkylningar.

IMG_5938  IMG_5939

Därefter var det fika dax. Barnen fick saft, skorpor och popcorn.

IMG_5942  IMG_5944

Innan barnen gick hem var det dax för leksaksutdelningen. Fröken hade delat upp sakerna i en “tjejpåse” och en “ killpåse”. Så fick de ställa sig i två fina rader, killar i en och tjejer i en. Men innan de fick sina saker så ville de be för oss och tacka för att vi kom.

Sedan fick barnen sticka ner handen i påsen och fiska upp det som de fick tag på. Fröken gav väldigt specifika regler för hur allt skulle gå till och att alla skulle vara tacksamma för den sak de fick och inte titta på vad kompisen fick och vara avundsjuk. Hon berättade att sakerna skickats från Sverige och att de var jätte glada och tacksamma till personerna som skickat dem.

IMG_5945 IMG_5947

IMG_5946  IMG_5949

 

Barnen tyckte det var super kul att få fiska i påsen och alla verkade mycket nöjda och glada.

IMG_5950

IMG_5952  IMG_5953

Kolla lilla bäbisen Rut i bakgrunden, hon fick också en leksak. Hennes mamma har tre barn och har börjat följa med sina barn till “Club de Jesus” .

IMG_5955

Glada ledare, paret till höger är de som äger huset vi var i. De har själva inga egna barn, men väljer att öppna sitt enkla hem för hela kvarterets barn.

IMG_5956

De här killarna var så glada för sina saker, de gick och klappade på dem och sa att de skulle ta hand om dem och nästa gång vi kom så skulle de ha vuxit och blivit stora.

IMG_5962

Fler glada ledare!

IMG_5961

 

Stort tack till alla er som varit med och skickat leksaker. Många har förundrats över den givmildhet och engagemang som krävs för att skicka leksaker ända från Sverige. Men jag ska säga er att det ni gjort för de här barnen kommer att kommas ihåg och ni har varit med och skänkt glädje till dessa fattiga små.

Jag har fått ha det stora privilegiet att vara på plats och dela ut dem, det är min dröm, jag tackar för det och har gjort det i ödmjukhet. Jag önskar att ni alla kunde fått vara med och träffa de här barnen. De är super mysiga.

Inga kommentarer :