lördag, juni 20, 2009

Nytt ställe

Vi är nu i Los Andes, en stad som ligger i Anderna. Vår ca 30 timmar långa bussresa hit gick över förväntan. Gud var så god mot oss att vår familj fick sitta i första klass längst ner i bussen. Det var en kupé med 9 platser som var lite bredare och rymligare än de på övervåningen. Det var så bra att ha barnen i ett “eget rum”. Det kom och gick lite personer på de övriga platserna under resans gång, ibland var vi själva.

Det är annorlunda här i Los Andes. Klimatet är som en svensk sen höst. Löven har fallit av träden och det är kallt och ruggigt. Vi har på oss alla kläder vi har, även inomhus. De har oisolerade stenhus här. Där vi är just nu har den öppen spis, men värmen går rakt ut eftersom det är oisolerat. Vår familj sover hemma hos en dam denna vecka. Hon lämnade oss sin lilla lägenhet, själv sover hon hos en väninna. Hon är ensamstående och hon är så glad att vi kommit.

Skillnaden från Sverige är dock att i trädgårdarna här har de apelsin och citronträd vinrankor och en massa andra exotiska frukter. I går var vi i en liten by längre in bland bergen. Naturen var helt fascinerande.

Man såg snö på bergen i bakgrunden. Vi fick massor av vindruvor, sista skörden. Och så fick vi valnötter från eget träd. Alla saftar och syltar, de har supergod björnbärsmarmelad t.e.x

Vi gick hus till hus och pratade med människorna som bodde där om Jesu kärlek för dem. Det är väldigt många katoliker här. I dag var vi på ett ålderdomshem och vi satt och pratade med de gamla i över en timma. Sedan gjorde vi två draman för dem. Det var verkligen mysigt. Men de hade det så kallt stackarna.

Hela eftermiddagen har det regnat här och som sagt det är iskallt, så vi fick ställa in vårt program som vi skulle gjort ute på eftermiddagen. Nu ska vi samlas och ha lovsång.

Inga kommentarer :