lördag, augusti 01, 2009

Cuzco, Perus pärla

Det var en annorlunda resa vi hade från La Paz till Cuzco. Vi fick åka små båtar över en bit av Titicaca sjön. Bussen åkte över på en flotte, typ. Ska se om jag har några kort på det sedan, det såg väldigt roligt ut i alla fall. Vi åkte utmed sjön i flera timmar sedan och det var häftigt. Den är verkligen stor.

Men sedan blev vi avsläppta på ett ställe för att byta buss, som vi egentligen inte skulle blivit. Och där fick vi vänta ett par timmar för bussen var försenad. När vi sedan kommer till nästa stad stannar bussen utanför bolagets kontor. Och saken var den att det gick inte att ta kontakt med chauffören eller någon annan av medhjälparna på bussen därför att alla passagerare satt på övervåningen och det fanns ingen trappa eller så till chauffören vilket kändes konstigt? Så när bussen stannade så öppnade chauffören inte dörren. Vi satt där inne instängda och visste inte vad som var på G. Efter ett tag började folk knacka på rutorna och på dörren, men inget hände. Tillslut öppnade någon fönstret och skrek att de skulle släppa ut oss. Efter en halvtimma öppnades dörren. Vi blev kvar där i en timma, orsaken var att de försökte packa in ett antal soffor i bagage utrymmet!!

Så vi var något försenade, vi skulle kommit fram till Cuzco senast 22 på kvällen, men vi kom kl.02.00 på morgonen i stället. Vi blev i alla fall hämtade på stationen, vilket var ett stort plus!

Det var en lite församling som hyrde delar av ett hus och en pyttelite innergård. dagen efter så hade vi lite team tid och församlingen bjöd oss på en restaurang att äta och på vällen hade vi kvällsmöte. Strax innan mötet fick vi veta att vårt team skulle flytta. Det var väldigt trångt för 30 personer att sova på samma ställe.

Så direkt efter kvällsmötet tog vi flera taxibilar till en annan församling i Cuzco.De hade också ett möte som pågick när vi kom. Det visade sig att de inte visste att vi skulle komma. Någon hade glömt att informera…. Vi är tillbaka i Peru…
De gjorde det bästa av saken och vår familj fick komma och bo hos pastorsparet. Frun, pastorn är från Holland och mannen från Cuzco. De har bott i Cuzco i 8 år, Gud kallade dem att komma hit och starta församling och arbeta här.

Övriga teamet fick bo på ett barnhem som församlingen driver.

I två dagar har vi varit ute både för- och eftermiddag och evangeliserat. Två dagar på ett universitetsområde och eftermiddagarna på en plaza. Vi är 3500 m över havet och det känns. Första dagarna hade jag hjärtklappning och var andfådd hela tiden. Men nu på tredje dagen är det bättre. Det har varit varmt och soligt på dagarna och solen bränner så jag är som en tomat i ansiktet.

Inga kommentarer :