söndag, augusti 09, 2009

Nästan som hemma

Oj vad det gick fort plötsligt! Nu har vi redan haft avslutning.

Vi kom till Iquitos i onsdags kväll, efter ett dygn  Lima. Vi hann faktiskt åka hem till Marcos mamma samma kväll vi kom för hon fyllde år just den dagen, så det var verkligen prefekt. En familj om jobbar med YWAM teamet i Lima, har ett hus med två lägenheter som de hyr. De bor själva på undervåningen och övervåningen är till för att ta emot olika team eller gäster inom YWAM. Så halva teamet bodde i den lägenheten den natten i Lima. Den andra halvan bodde hemma hos en annan i YWAM teamet Lima.

De sista veckorna som vi ska spendera i Lima sa vi bo i den lägenheten. Det är väldigt kul för familjen har också 4 barn i nästan exakt samma åldrar och 3 pojkar och en flicka. Vi tror det blir bra veckor i Lima. Sista veckorna på missionsresan var jag inte så sugen på att vara i Lima 2 veckor till och vi visste inte vart vi skulle bo och så. Men vi har bett en hel del och bett Gud hjälpa oss och framför allt att hans vilja får ske. Det har ordnat sig bra med boendet och det känns mycket bättre nu. Marco vill verkligen spendera mer tid med sina släktingar innan vi åker hem.

I vilket fall så fick vi ett riktigt välkomnande på Iquitos flygplats, de flesta från basen var där för att ta emot oss. Och de hade dekorerat bussen med ballonger och skyltar det var jättefint.

IMG_0270

Det kändes som att komma hem. Vi har ändå bott här i 3 månader. Och det var härigt varmt!! Många blev super svettiga direkt och tyckte det var för varmt, men jag tyckte det var härligt. Jag har frusit så mycket senaste 3 månaderna och det var helt underbart att känna den varma luften.

Innan vi klev av bussen på basen meddelade våra ledare att vi bara skulle snabbt in och lämna bagaget för att sedan hoppa på bussen igen och åka till en restaurang, vilken överraskning.

De hade bokat bord för oss på en grill restaurang. Vi fick grillbrickor med olika sorters kött, kyckling och korv samt grillad potatis och olika såser. Det var jättegott vi åt massor och det blev ändå massa mat över.

Vi fick “tillbaka” vår gamla lägenhet med ett undantag att barnens rum har fått en egen ytterdörr. Det rummet ska två killar som jobbar på basen ha sedan och ett gift par ska flytta in i lägenheten som nu har ett sovrum och kök/vardagsrum. Vånningssängarna står nu i vardagsrumsdelen av köket och barnen sover där. Men det går bra. Det kändes ändå som vårt eget även om det bara är för 4 dagar.

På morgonen efter vaknade jag tidigt av tuppen hos grannen och senare av att någon klippte gräs med en trimmer typ utanför fönstret kl.06.00 på morgonen och 1½ timma framåt. Det var såna där små detaljer som man glömt bort under tiden vi varit på resa. Och jag har redan en massa mygg och knott bett. Men jag älskar Iquitos i alla fall, det är nästan som hemma!

Inga kommentarer :