fredag, april 03, 2009

Helgen – med lite dramatik

Den här helgen har vi tagit det ganska lugnt. Oftast på lördagar efter dramat så måste jag sitta och jobba på min veckorapport och annat som ska lämnas in. Marco åkte iväg med några andra från basen till en stor park, där barnen kunde leka och bada. På lördagskvällen var det ju Jubileum.

På söndagen strax innan vi ska till kyrkan så var Leonard och Gabriel ute och lekte i hängmattorna och de gungade högt i dem. Och plötsligt kommer Emanuel i vägen och får en smäll av hängmattan och far med huvudet före i betong golvet. Marco och jag rusade ut för vi hörde ett gallskrik. Man hör när det är allvarligt. Emanuel var jätte ledsen en bra stund och han ville att Marco skulle bära honom hela tiden. Men efter en stund så var det dax att åka till kyrkan så Marco har Emanuel i famnen och vi åker på vägen bli Emanuel slöar och slöare och så somnar han ganska lagom till vi kommer fram. Jag förstod att han fått en lätt hjärnskakning.

Jag vet en person som känner igen sig i den här berättelsen. Så delvis tackvare den historien så var jag ganska lugn och sa till Marco att åk hem med honom så han får vila i lugn och ro. Så Marco vände direkt och åkte hem. När han kommer hem och är på väg uppför trapporna till vår lägenhet vaknar Emanuel till och kräks rakt ut och på Marcos rygg. Marco tittar på honom och ser att han är likblek så han blir jätte rädd och vänder i trappan och åker direkt till akuten. På sjukhuset får Emanuel en spruta för att dämpa svullnad i hjärnan. Därefter piggnar han till. Vet inte om det hade med sprutan att göra eller det faktura att vi bad för honom i kyrkan. Jag tror ju mer på det senare…

Men när vi kommer hem från kyrkan så var Emanuel pigg och glad och sedan var han som vanligt. Det var bara Marco som var het slut efter den persen.

När det händer händer det snabbt och vi har nerverna på spänn ganska mycket här kan jag säga. Jag har ju berättat hur det är i trafiken. I början av veckan var det en svår mopedtaxi olycka precis utanför dörren här på gatan. En av våra ledare såg det och kom in och berättade vad som hänt.En man verkade illa skadad han blödde från huvudet. Vi bad för honom alla i klassen.

Vi bor på tredje våningen och allt är betong och cement, det är inga barnsäkerhets skydd någonstans. Emanuel har rullat ner för halva trappan för några veckor sedan.

Vi behöver era böner om beskydd, kom gärna ihåg oss i detta.

1 kommentar :

Jag sa...

Ooo bara ryser då jag läst det som hände och får kalla kårar. Men det är som man säger Gud har mening med allt, och det som hände A-P och de råd vi fick har hjälpt er!!!! Gud är God!!! Kram vännen ...till er alla... ni är i våra böner..