torsdag, april 02, 2009

Kids Ministry

Varje lördag förmiddag fylls basen med ett drygt 100-tal barn. Jag har berättat lite om det i ett tidigare inlägg. Och i lördags kväll så firade de jubileum för arbetet “Niños para Cristo” = Barn för Kristus. Alla barn var inbjuda tillsammans  med sin föräldrar och eller morföräldrar. Det var program med sång och lekar, ett drama med David och Goliat, lovsång, och lite undervisning/uppmuntran till barnen och deras föräldrar. Efter allt det fick alla mat och dryck samt tårta.

Barnen har sådant behov av närhet och kramar, de kommer och kramar en eller bra ställer sig bredvid för att få närhet. Det finns så mycket behov att fylla. Det är ett stort gäng ledare här på basen som brinner för och jobbar för de här barnen. Och det är ju ett så tacksamt jobb. Finansieringen för arbetet klarar man främst genom gåvor från människor här i Iquitos och från mataffärer som ger rabatt eller skänker bort mat. Barnen får ett lagat mål mat varje lördag när de är här. På sommaren får de barn som kommit troget varje lördag åka på läger, årets höjdpunkt så klart. Där får de komma bort från sin verklighet några dagar och vara tillsammans med vuxna som älskar dem och ger dem massor med uppmuntran och kramar. Dessutom får de undervisning från Guds ord och får göra olika pyssel, danser och drama.

Varje onsdag kommer några av de större barnen hit efter skolan och får lärljungaträning tillsammans med ledarna. Förutom att de får undervisning och samtala om livet så får de känna sig speciella då de får “egen” tid med en ledare.

Som ni förstår är det ett mycket viktigt arbete som pågår här. Det här förändrar livet för de här barnen. Be gärna för barnen, deras situation och för ledarna.

 

IMG_5966

Här ser ni några av ledarna som kom fram för att presentera sig. Arbetet leds av ett par från Colombia.

IMG_5970

IMG_5972

Clark pratar om hur unikt varje barn är och vilken potential varje barn har. Hur viktigt det är
att föräldrarna alltid uppmuntrar sina barn.

IMG_5974 Se upp här kommer Goliat.

IMG_5981

Dax för mat.

IMG_5983

IMG_5986

Sedan var det tårta till alla.

IMG_5987

IMG_5990

Här har vi en go kille som blivit kompis med Leonardo och Gabriel. Han kom hit ensam denna kväll. Vi ser honom över allt i staden dra omkring. Ofta håller han till i centrum vid “plazan”.

Inga kommentarer :