söndag, april 05, 2009

Mini outreach

I helgen har vi samarbetat med Pastor Freddys församling. Pastor Freddy är från Colombia och gick lärjungaskolan här i Iquitos för 2 år sedan tillsammans med hans fru. Han har startat en församling som för närvarande träffas här på basen. Det är än så länge en liten församling och i helgen hade vi en evangelisationssatsning tillsammans med dem.

Vi började på fredagen med ett kvällsmöte. Alla i klassen hade fått olika uppgifter under helgen och vi hjälptes åt att hålla i “programmet”. Vi började med några “isbrytare” som jag och några tjejer till höll i. Sedan hade vi vittnesbörd och predikan från några i klassen.

IMG_6007    IMG_6011  

Ett glatt gäng färdiga för lekar.                                           Gabriel från Ecuador redo att predika.

IMG_6010                        IMG_6009

Det är alltid bråk om det lilla charmtrollet Emanuel,                                   Pastor Freddy
alla vill ha honom…

 

IMG_6012

Pastor Freddy inleder kvällens möte.

   IMG_6014                IMG_6019

                                  Magly ger sitt vittnesbörd.                                                              Gabriel predikar.

På lördagen kl. 9.00 var vi uppdelade i två grupper. Marco och Leonardo med flera gick iväg för att knacka dörr i området och berätta om Jesus och bjuda in människor till kyrkan.

Jag, barnen och ett annat gäng gick till den mark som Pastor Freddy köpt för att bygga sin kyrka. vårt uppdrag var att rensa området från skräp och allt gräs. Det var ett riktigt hårt jobb, och vi hade inte direkt de redskap som man är van vid hemifrån. Vi hade inga hanskar och vi hittade allt mellan himmel och jord. För att hugga gräs hade vi machetes, lagom slöa. Och sedan vanliga spadar för att hugga/gräva bort gräsrötterna.  Till  saken hör att detta var nog den varmaste dagen sedan vi kom hit jag tror det var minst 36 grader och stekande sol.

IMG_6024

IMG_6020              Gabriel jobbade jätte hårt.                                                                   En sko…bara en av alla konstiga
                                                                                                                             saker vi hittade.

IMG_6029   IMG_6032

Dom här små arbetarna hjälpte mest till med att                  Vilopaus. Barnen hittade lite kompisar
                                                                                                                       och sedan  spelade de fotboll ute på gatan.
äta upp grannen frukt.

IMG_6034      IMG_6036

Ganska stor skillnad, jämfört med det höga gräset som fann när vi kom. I bakgrunden kan man se de högar med skräp vi samlat ihop.

Sedan gick vi tillbaka till basen och åt lunch och hade tid att duscha och vila lite inför vår gatuevangelisation. Vi började med att fixa lite ansiktsmålningar och kostymer för de som skulle vara med och leda programmet. Marco blev jätte söt, eller hur!

IMG_6041   IMG_6040

IMG_6044 IMG_6045

 

Vi hade förberett ett program på ca 1 tim med blandat program för vuxna och barn. Vi promenerade till ett bostadsområde och ett litet torg där vi skulle göra vårt program. Först gick vi ut i grupper och bjöd in folk att komma till torget.  Därefter började vi med några barn sånger ett roligt drama och ett vittnesbörd. Sedan hade vi två draman som hade djupare innebörd och som demonstrerar Jesu kärlek till oss. Efteråt pratade vi med människorna som kommit och tittat och presenterade evangeliet för dem som var intresserade, Vi bjöd dem även att komma till kyrkan på söndag förmiddag.

 

IMG_6053

Sång- och lekledarna för barn sångerna.

IMG_6068

IMG_6071 IMG_6077

 

IMG_6089

Våra ledare uppställda inför dramat “The Redeemer”, frälsaren. Vi har inte lärt oss detta drama ännu.
Det är oerhört kraftfullt.

IMG_6048 IMG_6049

IMG_6056 IMG_6054

 

Allt blev jättelyckat och det var kanon roligt. Detta var lite av ett eldprov av det vi kommer göra hela vår missionsresa. Men vi var alla väldigt trötta efteråt särskilt p.g.a hettan.

På kvällen hade vi ungdomsmöte. Vi ledde några lekar igen och sedan var det vittnesbörd och undervisning.

I morse hade vi förmiddags möte här på basen tillsammans med Freddys församling. Marco var med och ledde lovsången och vår klasskompis John predikade.  Vi hade också lite söndagsskola för barnen.

Det var några av dem vi inbjudigt som kom till kyrkan i morse så det var jätte uppmuntrande.

I eftermiddag är det “babyshower” för Pastor Freddys fru. Hon ska nämligen ha en bäbis om ca 20 dagar.

IMG_6095

 

 

IMG_6103

Inga kommentarer :