måndag, juli 20, 2009

För den som håller ut…

…väntar välsignelser. Ibland kommer dom snabbt och oväntat. Som jag skrev tidigare så hade jag inte så höga förväntningar på Bolivia, rent materiellt och standard mässigt. Jag var mer eller mindre förberedd på det värsta faktiskt.

Vi blev alltså snabbt hämtade på stationen. Bagaget och vi åkte i taxibilar ca 10 min till huset där vi blev mottagna. Det var redan strålande sol och varmt, bara det var underbart.Det korta turen genom staden gav ett helt annat intryck än det jag förväntat mej. En modern storstad med vackra hus och stora byggnader.

IMG_0624

Vi kom fram till ett hus med en gård och flera personer välkomnade oss inklusive pastorn för församlingen.  Frukosten stod redan på bordet. Vi alla var saliga, vi fick goda mackor med smör, skinka och ost!! De senaste veckorna har frukosten bestått av bröd och marmelad, te eller kaffe.

Vi fick veta av pastorn att församlingen just köpt en egen fastighet och att de förhoppningsvis skulle få nycklarna till huset idag. Då skulle vi få sova i det huset, som de första att inviga det. I annat fall skulle vi få sova där vi var nu. De hade full förståelse för att vi var trötta så de lät oss vila resten av dagen. Men de flesta ville duscha först. Det fanns bara en dusch så det tog sin lilla tid för 16 personer att bli klara. Våra barn var bland de första att få duscha, Alicia och Emanuel hade inte duschat på över en vecka p.g.a att de var sjuka och det var så kallt på förra stället.

Vi fick en god lunch mitt på dagen och senare på eftermiddagen fick vi veta att församlingen fått nycklarna och vi skulle åka till huset. Hittills hade vi känt oss så välsignade på vårt nya ställe, men det visade sig att det var inget emot vad som skulle komma. Det var inte vilket hus som helst som de hade köpt. Det var en dröm villa med super stor tomt och flera byggnader på tomten. Jag har aldrig i hela mitt liv gått in i ett hus som detta. Det är vad man kan se i vissa amerikanska filmer.

IMGP0066

IMGP0001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Någonting visst för tankarna till Titanic…

IMGP0072    IMGP0062

Husets fram och baksida

IMGP0056    IMGP0058

De andra två husen på tomten

Hela teamet bor på övervåningen. Vi har ett stort rum + ett litet. Tjejerna har ett jättestort rum med världens största lyxbadrum men dubbla handfat, dusch och jacuzzi. Och killarna har ett stort rum. Vi har också egen toa med VARM dusch och badkar. Och killarna har sin egna toa med dusch på undervåningen.

IMG_0660   IMG_0661

Vi var överväldigade kan jag lugnt säga. Jag kunde inte sluta le, eller rättare sagt skratta.

IMG_0656

Och det bara fortsatte. Det var redan kväll och dax att äta kvällsmat, så vi blir körda i bilar till en jätte mysig restaurang som ett par i kyrkan äger, en kristen restaurang. De spelar kristen salsa och har massor med tavlor med bibelord på väggarna.

IMG_0675

IMG_0691

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0697 Just det, de hade världens sötaste cockerspaniel valp på restaurangen också.

Det visade sig att vi skulle äta på denna restaurang två ggr per dag resten av veckan. När vi kom tillbaka till huset på kvällen så hade vi en stund av tacksägelse med pastorn och några i församlingen. Pastorn är väl berest och har bl.a varit i Sverige och besökt Livets Ord. Rätt coolt tycker jag.

IMG_0705

De kommande dagarna har vi hjälpt till att ställa iordning huset. De hade redan flyttat alla sina saker och lämnat dem på baksidan huller om buller. Vi tyckte det var jätte kul att få städa och fixa. Det kändes som ett privilegium att inviga deras nya kyrka.

IMG_0711

IMG_0727

 

 

 

  

 

 

Vi har aldrig tråkigt när vi jobbar tillsammans…

IMG_0736

  IMG_0741

På torsdagen hade vi ett kvällsmöte i den nya “huskyrkan”. Ett par som ursprungligen kommer från den här församlingen, men som bor i USA sedan 20 år tillbaka, var på besök och han predikade super bra.

Det som har varit lite jobbigt är att flera i teamet är sjuka. Och p.g.a vi bor så tätt intill varandra så smittar det från den ena till den andra. Det började ju redan förra veckan i Monterico. Symtomen är ont i halsen, ont i kroppen som sedan går över till hosta och feber. Några av tjejerna har varit sjuka snart en vecka.  De har en läkare här i kyrkan så igår kväll undersökte han alla i teamet. Några ska få antibiotika. Alla i vår familj är friska nu. Be gärna för oss att vi får fortsätta att vara friska och att alla i teamet snabbt ska bli friska så vi kan vara starka de sista två veckorna.

Inga kommentarer :