fredag, mars 20, 2009

Leksaker efterfrågas

Jag vet att vi alla som har barn regelbundet resar barnens rum på överflödiga leksaker. Men frågan är vad man gör med de som rensas ut? I förra inlägget berättade jag om Emanuels dagis och att barnen inte har några leksaker. Under de senaste dagrarna har jag inte kunnat släppa tanken på hur vi har sådant överflöd hemma i Sverige och de här barnen har så lite.

Jag vill därför komma med en förfrågan om du vill vara med och förgylla vardagen för de här barnen. Varför inte göra en rensning redan idag och sedan fylla en låda med leksaker och skicka till Iquitos barn. Det du får betala för är frakten. Kan tänka mej att postens egna förfrankerade paket till övriga världen är mest ekonomiskt.

Här behövs allt som är helt och rent och passar till barn mellan 2-9 år. Även Mc Donalds leksaker, Mc Donalds finns förresten inte här i Iquitos. Och dessa leksaker som vi tycker är “skräp”, har oftast mycket bättre kvalitet än de leksaker jag sett i affärerna här. Dessutom är leksakerna jätte dyra.

Här på basen har de ett arbete bland “gatubarn”. Det är barn från mycket fattiga förhållanden med våld, övergrepp och alkohol i hemmet. Viket gör att de helst inte går hem alls. Drygt 100 barn kommer hit varje lördag under 4-5 timmar. Här har de kul tillsammans, de får leka och ha “söndagsskola” massor med uppmärksamhet och kramar och de får även ett mål mat. Flera av personalen här träffar många av barnen under veckorna också och bygger relationer med dem.

De här barnen har inte några leksaker, de får vara glada om de får något att äta varje dag. Så här finns behov.

Vill du vara med? Packa i så fall en låda och skicka den till:

Anna Paz
Joventud con una misión
Apartado postal 707
SERPOST
Iquitos, Maynas; Lorento, Peru

Jag lovar att distribuera allt som skickas och rapportera här på bloggen. Tusen tack för din insats, den är behövd.

1 kommentar :

Anonym sa...

Hej! Undrar om det är nån mer som tänkte skicka över lite saker så kanske vi kunde dela på frakten. Maila gärna på liindiish@hotmail.com.
/ Linda