söndag, mars 08, 2009

Vårt Schema

Vad gör vi under veckorna? Jag har vid flera tillfällen skrivit att vi inte har så mycket fritid och att det är svårt att hinna med allt. Så för att ge en liten bild av hur vårt liv ser ut så ska jag här skriva schemat för en dag.

Tisdag

6.00 Väckning

7.00 Frukost

7.30 Personlig andakt

8.15 Lovsång

8.45 Lektion 1

10.15 rast

10.30 Förbön i grupper

11.00-12.15 Lektion 2

12.30 Lunch + rast

14.00-15.00  Drama övning

15.30-17.30 Arbetspass

18.00 Middag

19.00 Språk klass

20.00- 21.00 Smågrupp

Därefter finns tid för självstudier.

I snitt ser varje dag ut så här, med skillnaden att ibland har vi 3 lektioner och drama övning på kvällstid. Vår tidigaste kväll slutar 20.00. Vi övar drama varje dag + 2 timmar på lördagar. Så på lördagar äter vi brunch kl. 10.00, vilken jag och en tjej till fixar och sedan har vi drama mellan 11 och 13. Därefter är vi lediga, men ibland kommer vi åka på korta kampanjer på helgerna också. På söndagar äter vi frukost kl.8.00 och går till kyrkan mellan 10.00 till ca 12.30. därefter är vi lediga .

Från tisdag kväll till onsdag lunch har vi fasta. På personliga andakten har vi fått ett schema med 2 bibelställen varje dag att läsa. Ett från Psaltaren eller Ordspråksboken och ett från Nya Testamentet. Vi har några frågeställningar att fundera över och skriva ner till varje bibelstycke. Detta lämnar vi sedan till vår smågruppsledare på lördag kl. 10.00. Vi gör varje vecka även en kreativ sammanfattning av undervisningen med personliga funderingar o.s.v som också lämnas in på lördagen till smågrupps ledaren. Vi kommer läsa sex böcker under skolan, fyra under teorifasen fram till 15 maj, och två st på vår “outreach”, missions(kampanj)resa. Dessa ska vi också redovisa skriftligen till vår ledare.

Arbetspass, det här kan vara lite olika för olika personer, en del fixar frukost och andra middag, eller har disken efter och då jobbar man inte exakt dessa tider samt att man har arbetsuppgifter även på helgerna. Andra städar det olika utrymmena samt toaletter och då gör man det på eftermiddagen. Men Marco är med i vaktmästarteamet och han jobbar alltid dessa timmar 5 dagar i vecka. Ledig på helgen. Under dessa timmar har jag tid med barnen och då sitter jag och Leonardo och Gabriel och jobbar med läxor som de fått med från sina fröknar i Sverige. Eftersom vi har en lite speciell situation med stor familj, samt att jag tidigare har gjort en Lärljungaskola, så har jag bara en arbetsuppgift och det är att göra brunch varje lördag morgon. Jag är heller inte med på språkklasserna, dels av dessa orsaker men också att jag pratar ju både spanska och engelska. Marco har dock ingen”nåd” som ledarna brukar skoja, han måste delta i allt.

IMG_5635

En bild från dagens drama övning, här värmer vi upp. Vår ledare har varit balettdansös i större delen av sitt liv så det är ingen “flum uppvärmning”. Det är riktigt jobbigt, och i den här värmen... Och vi gjorde massor med övningar liggandes på cement golvet. Inte riktigt vad man är van vid från gymmet hemma precis.

Inga kommentarer :