torsdag, mars 05, 2009

Snart skolstart och böneämnen

Idag har jag varit och skrivit in Leonardo och Gabriel i deras skola. Vi har även beslutat att Alicia och Emanuel ska gå på det dagiset som skolan har. Vi känner att det inte är så kul för dem på dagarna här på basen. Det är ett gäng ungdomar som passar dem när vi har lektioner, men som jag skrev så finns det inte så mycket för dem att göra på dagarna. Även om de har varandra så skulle det vara så mycket roligare för dem att at få lite kompisar i sin egen ålder.

När vi först hörde att de hade dagis så lät det jätte bra tyckte vi men sedan insåg vi att vi har inte råd med det. Det är så mycket utgifter med skolan. Allt kostar, inskrivning, månadsavgift, uniform och ryggsäckar, alla böcker och pennor och allt som man överhuvudtaget kan behöva, lim, sax, färgpennor mm mm, får vi köpa själva i speciella affärer som säljer detta. Just det speciella jumpa kläder också. Och speciella skolskor. Ja, det är massor.

I vilket fall så pratade vi med en pastor som gick denna skola förra omgången och som bor i kvarteret här, och berättade lite om vårt dilemma. Så han gick och pratade med rektorn och hon gjorde ett special pris för oss när det gäller inskrivning och månads avgift. Det känns ju som en stor lättnad men samtidigt så är det här en mycket fattig skola och de behöver verkligen sina skolavgifter för att kunna rusta upp och underhål skolan.

Min bön och förhoppning är att Gud vill ge oss de ekonomiska resurser vi behöver för att kunna betala hela månadsavgiften ändå samt ha råd att köpa uniformer och böcker och allt barnen behöver.

Ni som ber för för oss får gärna ha detta med i era böner. Ni får gärna be för vår ekonomiska situation överhuvud taget. Vi har inte kunnat betala hela vår första skolavgift på vår skola heller. Tyvärr har dollarn skjutigt i höjden senaste tiden, vilket verkligen är till vår nackdel eftersom vi helst ska betala skolan i dollar. Det som för några månader sedan var 50 000 kr är nu 75 000 kr. Det blir lite pengar på stor belopp när dollarn “bara” går upp 1 kr eller 1.50 kr. Så be gärna för oss, vi är mycket beroende av era böner.

Barnen skola heter Kristus frälsaren. Det är långt ifrån vad barnen är vana vi i standard. Det ska bli spännande att  se hur de tar det. Alicia och Emanuel är det inga problem med, de är med på allt och tar det mesta som det är. Leonardo och Gabriel där emot reagerar mer på olika saker de ser och är med om, vilket är naturligt.

Skolan börjar den 16 mars kl. 7.15 på morgonen, så det bara att upp och hoppa. (Ni som känner mej vet att det kommer kosta på:) ) Och det är den tiden de kommer börja varje dag, och de går till kl. 1. De får ta med lunchlåda, typ mackor och jos. Även Alicia och Emanuel får ha med det. Just det, det måste vi ju också köpa.

Jag ska ta kort i skolan sedan när de börjar. Be gärna att de ska trivas och att det ska gå bra med skolarbetet för Leonardo och Gabriel.

Inga kommentarer :